Yardımcı (Asistan) Uygulaması

Yardımcı (Asistan) Türkçe sesli veya yazılı belirtilen komutları işleyip yine Türkçe sesli veya yazılı yanıtlayan bir uygulamadır. IPhone daki Siri uygulamasına benzeyen uygulama tamamen Türkçedir.ve şuan için Android telefon ve tabletler için tasarlanmıştır.Bu yazımızda basit kullanım örnekleri vereceğim. Önce uygulamayı aşağıdaki linkten indirelim.
logo512_promo

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cenker.yardimci.app

Get it on Google Play

Kurulum aşamasında sizden telefon ile arama mesaj gönderebilme ses kayıt gibi izinler istenebilir. Bu izinler uygulamanın sunduğu özellikleri kullanabilmek içindir. Kurulum sonrasında uygulamayı açalım. Kısa bir tanıtımı ekrana dokunarak geçelim. Sağ alt kısımda bulunan mikrofon tuşu ile ilk denemenizi yapalım.  Tuşa bastığınızda dinleme moduna geçilecek ve ekran kırmızı tonları ile boyanacaktır Bu aşamada sesli olarak haber deyin. Güncel haberlerin ekrana gelip okunduğunu göreceksiniz. sol alt koşedeki erkek ve kadın kafa şeklindeki tuşlar .ise konuşmanın hangi ses ile gerçekleştirileceğini gösterir. Okuma sırasinda okunan cümlelerin kolay takip için işaretlendiğini farkedeceksiniz. Mikrofona basıp miconact Posta haberlerini oku dediğinizde posta gazetesi haberlerinin Sabah haberlerini oku dediğinizde Sabah gazetesi haberlerini okuduğunu goreceksiniz.  Okuma sırasında herhangi bir paragrafa basıldığında o paragrafa geçilir ve okuma devam eder.

image Screenshots_2014-06-09-18-24-17 Screenshots_2014-06-13-23-53-39

Esasında uygulamanın bu yazıda bahsetmediğim birçok özellikleri var. Bunları bir sonraki yazıda veya programda ? işaretine basarakta örneklerle görebilirsiniz. Umarım memnun kalırsınız. Sağlıcakla kalın.