CEYD ile Oyun Yazalım – Hayvan Tahmin Oyunu
CEYD-A 4.8.9 GA tam sürümü ile birlikte artık etkileşimli komutlar tanımlamak mümkün. CEYD-A ya sorular sordurabilirsiniz sonrasında siz cevap verdikten sonra o da cevabınızı değerlendirebilir. Etkileşimli olan bu yapı ile basit oyunlar da yazmak mümkün. Bu şekilde CEYD-A ile oyunlar oynayabilir ve onunla sohbeti daha zevkli hale getirebiliriz.
Nasılmı ? Ufak bir örnek yapalım: CEYD-A ya bana bir hayvan sor dediğimizde bize soru sorsun biz o hayvanı tahmin edelim. Eğer tahminimiz doğru ise bizi kutlasın, bilemez isek açıklama ile doğru cevabı söylesin. Kulağa hoş geliyor değil mi?. Tanım sonrasında oluşacak diyaloglar aşağıdadır.
Şimdi tanımı nasıl yaptığımı anlatacağım. Kullanıcılar da benzer tanımlar yapabilir ve ilginç oyunlar gerçekleştirebilir.
1) https://kodla.ceyd-a.com sayfasından giriş yapınız
2) Önce CEYD-A ya oyunda kullanacağımız hayvanları tanıtmak gerekiyor. Aşağıdaki tanımları yapalım.Bu tanımlar oyun dışında iken devreye girecek olan komutlar olacak.
2) Şimdi oyuna dönelim. Oyuna başlamak için BANA BİR HAYVAN SOR dediğimizde CEYD-A nın bize cevap olarak bir soru sorması gerekiyor . Bunları tanımlayalım. 3 adet bana bir hayvan sor komutu tanımlayalım cevapları da değişik sorular olsun.
Siz CEYD-A ya bana bir hayvan sor dediğinizde üçünden birini rastgele size cevap içeriği ile soracaktır. Şimdi işin en önemli noktasına geldik. bu komutları ilgili cevaplarla bağlamak. Farkettiyseniz görüntülerin altındaki Komut İsmi yazan !_266577 gibi değerler var bu değeri cevap komutu ile ilişkilendireceğiz.
Aşağıdaki gibi bir cevap komutu hazırlayalım soru kelimelerine olası söylenecek ilk aşamada tanımladığımız hayvanları sıralayalım. Cevaba ise gerçek cevabı yazalım: $0 cevabınızdır. Eğer cevabınız fil ise size bravo diyecek yoksa cevabınız ne ise onu söyleyip filden büyük olabilir mi diyecek. Ve son aşama: !_266577 olan gerçek soru komutunu ÖNCEKİ KOMUT İSMİ olarak girdiğimizde dünyanın en büyük kara hayvanı nedir sorusunun cevabını da bağlamış oluyoruz. İlk sorumuzu tamamladık.
Şimdi diğer 2 soruyu da benzer şekilde tanımlayıp bağlayalım. Bağlanacak olan komut isminin doğru sorunun numarası olmasına (Sarı ile boyanmış alan) dikkat edelim.
3 Soruluk bir Tahmin Oyunu tanımlamış olduk. Herhangi bir sorunuz olursa bu yazının altında sorularınızı sorabilirsiniz. Cevap vermeye çalışırım. Teşekkür ederim.
Önemli: Bu özellik, yazı yazıldığı anda sadece 4.8.9 GA (tam sürümünde) aktiftir. Ücretsiz sürümün ilk güncellemesinde de bu özellik devreye girecektir.
merhaba,bir türlü komut ekleyemedim. Kullanıcı bilgilerimi belirtmiş olmakla birlikte şifremin hatalı olduğu mesajı geliyor. Kullanıcı bilgilerimin hatırlatıması için 2 kez email gönderdim ancak cevap alamadım.Yardımcı olursanız mmenun olurum.Teşekkürler.
Merhaba email adresinizi bana gönderirseniz bu emailin kayıtlı olup olmadığını öğrenebilir ve eğer kayıt var ise bu emaile bilgilerinizi iletirim. Teşekkürler. [email protected] adresine atabilirsiniz.