Modüler Yaklaşım – Akrabanızı İsmini Kullanmadan Telefonla Aramak

CEYD-A ya daha önce öğretilen bir komutu yeni bir komutta kullanalım. Annemin adı ne, Babamın adı ne, Eşimin adı ne gibi komutları hatırlarsanız örnekle öğretmiştik.
Annemin adı ne dediğinizde eğer bilmiyorsa sizden annenizin ismini istiyor ve öğreniyordu. Sonrasında tekrar sorduğunuzda, ismini söylüyordu.

Şimdi bu bilgileri yeni örneklerde kullanalım. Diyelim eşinizin telefon kaydı telefonunuzda bir isim olarak bulunmakta ve siz EŞİMİ ARA dediğinizde ismini hatırlasın ve o isimle telefon defterinden kaydı bulup eşinizi arasın.
Örnekle anlatalım. Eşinizin adı Zeynep olsun. Telefon defterinizde Zeynep olarak kayıtlı olsun. Siz EŞİMİN ADI NE dediğinizde CEYD-A ismini öğrenmiş ise, size Zeynep olarak cevap verecektir. Yapmamız gereken ZEYNEP ARA olarak komutun cevap vermesini sağlamak. Bu şekilde CEYD-A rehberden ZEYNEP kaydını bulacak ve ilgili numarayı arayacaktır.

{!RET eşimin adı ne!} ifadesi Zeynep değerini dönecektir. {!RET {!RET eşimin adı ne!} ara!} ifadesi ise koyu renkli gösterilen bölüm Zeynep değerini döndüğü için {!RET Zeynep ara!} olarak çalışacaktır. Yani Zeynep Ara komutu devreye girecektir.

Bazı pratik örnekler:

SORU KELİMELERİ:eşimi ara
CEVAP ŞABLONU:{!RET {!RET eşimin adı ne!} ara!}

SORU KELİMELERİ:annemi ara
CEVAP ŞABLONU:{!RET {!RET annemin adı ne!} ara!}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.