Sesli Giriş Komutu ile Kodlama Örneği

Yazılımcılar bilirler: Kullanıcıların sağladığı veriyi uygulama üzerinde işlemek için InputBox veya benzeri bir metot kullanılır. Bu şekilde, uygulama sizden bir veri ister ve onu işleyip size cevap verir. CEYD-A ile sesli olarak kullanıcıdan veriyi almak mümkün. Sonrasında bu veriyi kendi hafızasına alır ve sonrasında soracağınız soruları bu doğrultuda işleyebilir.

Bir örnekle anlatalım. CEYD-A nın sizin mesleğinizi bilmesini istiyorsunuz ve sonrasında siz sorduğunuzda mesleğinizle ilgili yorumlar yapmasını istiyorsunuz. Bu küçük bir örnek. CEYD-A nın neler yapabileceğine dair bir ipucu aslında.

 

Screenshot_2015-09-15-16-31-46.png görüntüleniyor                Screenshot_2015-09-18-00-43-30.png görüntüleniyor

Konu başlığındaki komut inputbox.  Mesleğimi sor isminde bir komut oluşturalım ve aşağıdaki gibi bir cevap hazırlayalım. inputbox ifadesinin yanındaki parametre onun soracağı soru cümlesi. Karşılığında da sizden gelen cevabı döner ve meslek olarak adlandırdığımız bir değişkene bu cevabı SET ile atar.

Değişkenler cihazdaki CEYD-A üzerinde saklandığı için siz CEYD-A yı kapatıp açsanız bile bu değişken unutulmaz.

Mesleğimi anlat isminde bir komut oluşturalım ve yine aşağıdaki gibi bir cevap hazırlayalım. Bu komutta IF kontrolu var ve meslek değişkeni hiç girilmemişse size bana önce mesleğimi sor deyiniz diye cevap dönecektir. Eğer siz mesleğimi sor dediyseniz ve mesleğinizi söylediyseniz meslek değişkeni dolu olduğu için RET {!GET meslek!} nedir çalışacaktır. Mesleğinizi Bilgisayar Mühendisi olarak girdiğinizi düşünelim. O zaman RET Bilgisayar Mühendisi nedir çalışacak ve nedir komutu ile tanım yapılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.