CEYD-A ile Olaylara Komut Atama

× Kendi komut kurgularınızı CEYD dili desteği ile kod yazarak veya sürükle-bırak-yap-boz şeklinde kod yazmadan blok tasarımı oluşturarak geliştirebilirsiniz.

CEYD-A rakiplerinden farklı olarak geliştirilmeye açık bir platform. Yeni özelliği ise nesnesel programlama yapısına yatkın özelliklerden Polimorfizm (Çok biçimlilik).  Bu özellik 5.8.2 versiyon ile devreye girecektir.
Artık CEYD-A nın açılışta ne yapması gerektiğini, eğer size cevap veremez ise ne yapacağını, kelime anlamını bulamazsa alternatif ne yol izleyeceğini önceden ismi tanımlanmış komutları ezerek (override) belirtebileceksiniz. Bu özellikte katsayı kavramı desteklendiği için genel yapıda tanımlı olan komutu kendi komutlarınızla ezmeniz mümkün. Bir bakıma olay (event) kavramı ile, aşağıdaki olaylara tanımlanmış komutları tekrar tanımlayarak kendinize özgü ceyd-a lar , hatta internet üzerinden admin etkileşimiyle en iyi olanları genelleyerek gelişmiş CEYD-A lar sunmak mümkün olacak. Tanımlamanız zorunlu değil, eğer tanımlamazsanız o olaya tanımlı varsayılan komut devreye girecektir.

onapplicationstart
oncommandnotfound
ondescriptionnotfound

Şu an için tanımlı olan olay komutları.

Peki bunlar nedir ve ne anlam ifade ediyor ?
https://kodla.ceyd-a.com sitesi üzerinden aşağıdaki gibi bir komut tanımlayalım.

SORU ŞABLONU:onapplicationstart (.*),(.*),(.*)
SORU KELİMELERİ:onapplicationstart,10|
CEVAP ŞABLONU:

 

Artık CEYD-A açıldığında size uygulama versiyonunuz 5.8.2. Cihazınız ise Samsung Note 4. Sizi dinliyorum Mehmet demesi olasıdır. Komutu sadeleştirmek, geliştirmek sizin elinizde. Eğer tanımlamazsanız adminin hazırladığı komut devreye girecek ve açılışta farklı bir karşılama mesajı duyacaksınız.

Diyelim, ceyd-a ya Mehmet kimdir dediniz ve size cevap veremedi. O zaman aşağıdaki tanımladığınız komut devreye girecektir. Yine bir önceki anlatımda olduğu gibi tanımlamazsanız varsayılan komut çalışacaktır. Aşağıdaki örnekte $1 sorduğunuz sorunun kelime(ler)idir. Örneğimizde Mehmet tir.  Mehmet i bilmediği için önce cdict komutu ile kelime anlamını arayacak eğer bulamaz ise askshowpicture ile mehmet in internet arama sitelerinden bulduğu resmini size gösterecektir.

SORU ŞABLONU:ondescriptionnotfound (.*)
SORU KELİMELERİ:ondescriptionnotfound,10|
CEVAP ŞABLONU:

 

Son olay komutumuz ise ilerleyen sürümlerde leb demeden leblebiyi anlayacak bir yapıyı ortaya çıkaracak bir kavram aslında. Eğer ceyd-a size cevap veremezse,  $1 parametresi olan bu terimi cevabınızda kullanma durumu olacaktır. Aşağıdaki örnekte siz papatya dediniz diyelim . papatya için cevap bulamazsa size papatya nedir bulamadım dostum veya papatya ne demek oluyor biraz çalışmalıyım  diyecektir

SORU ŞABLONU:oncommandnotfound (.*)
SORU KELİMELERİ:oncommandnotfound,10|
CEVAP ŞABLONU:

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.