JSON Web Servislerinden Bilgi Çekme

× Kendi komut kurgularınızı CEYD dili desteği ile kod yazarak veya sürükle-bırak-yap-boz şeklinde kod yazmadan blok tasarımı oluşturarak geliştirebilirsiniz.

CEYD-A 5.8.8 ile gelecek bir özellik kurumsal kullanıcıların işine yarayacak düzeyde. İç veya dış web servislerden sağlanan JSON formatındaki verilerin CEYD-A üzerinde kolayca sunulup okunması sağlanacak. Örneğimize geçelim:

JSON formatı aşağıdaki örnek ekranda görünen bir formattadır.

Örnek bilgi sağlayan hizmetimiz postakodunu verdiğimizde bize hangi mahalle ismi olduğunu söylesin.
http://api.geonames.org/postalCodeLookupJSON?postalcode=32800&country=TR&username=demo
linki bize 32800 posta kodunun hangi mahalle/köy olduğunu sağlamaktadır.

Örnek json kodu, postalcodes dizisi içinde değerlere sahiptir. Her bir dizi değerini nesne olarak ifade edersek, nesnenin içinde de placeName isminde alt değerler vardır. Yapmamız gereken JSON sayfasını $data değişkenine atamak, cmdgetjsonarray ile postalcodes dizisinin belirtilen (0 = ilk değer, 1 = 2.değer, 2 = 3.değer gibi.)  sırasını okumak ve cmdgetjsonvalue ile o sıradaki placeName alanını almak. Yani örnekte ilk placeName alanı gösterilmekte.

Artık test dediğimizde CEYD-A, bize Arak değerini söyleyecektir.

SORU KELİMESİ:
test
CEVAP ŞABLONU:

 

 

Tüm örneklerinizi https://kodla.ceyd-a.com sitesinden Yeni Komut basarak girebilirsiniz. Kendi CEYD-A nızda çalışabilmesi ise CEYD-A yı kapatıp açılınca sağlanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.