CEYD Örnekleri Yazalım

Bu yazıda, geliştiriciler için CEYD dilini pekiştirmek adına 2 adet komut oluşturma videosu bulunmakta. İlk videoda çağırdığımız hava kaç derece komutunun sayı olarak cevabının cümle içinde gösterimini bulacaksınız. İkinci videoda ise 70 kilo olan biri saatte 8 km hız ile koşuyorsa ortalama 140 kalori harcadığını farzedersek bir elmayı eritmek için ne kadar süre harcamamız gerektiğini hesaplayacağız. Tabii bu örnek sadece CEYD dilinin çalışma prensibini anlatmak içindir. Gerçek hesaplamaların doğruluğunu veya işlemin gerçek hayatta da doğru olduğunu göstermek için değildir.
Bu örnekleri http://beta.ceyd-a.com/ sitesinde deneyebilir, oluşan komut cevaplarını https://kodla.ceyd-a.com sayfasından benzer komutlar oluşturmak için cevap olarak girebilirsiniz.

Önce alacağımız cevapları http://beta.ceyd-a.com/ sayfasında deneyelim:

video
play-sharp-fill
video
play-sharp-fill

Şimdi bu 2. videodaki örneği komut olarak CEYD-A ya tanıtalım. Komutu https://kodla.ceyd-a.com sayfasında tanımlayacağız.  Kod yazmadan blok geliştirme için https://tasarla.ceyd-a.com sayfasını da kullanabilirsiniz.
Hatta parametrik olarak komutu geliştireceğimiz için istediğimiz bir meyveyi sorduğumuzda bize hesaplayıp cevap verecek.

video
play-sharp-fill

CEYD-A dan alacağımız sonuçlar aşağıda:

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.