Dizilerin Etkin Kullanımı

CEYD-A ile yaptığınız sohbetlerde, CEYD-A kendi cihazınıza bazı değişkenler ve diziler atamakta. Buradaki bilgiler sizin kendi CEYD-A nıza BEN ELMAYI SEVERİM, ÜZÜMÜ SEVERİM BEN gibi sohbetler arasında ilettiğiniz cümlelerin içinden ayıkladığı bilgiler. Bunları komutlarla algılayan CEYD-A, ELMA ve ÜZÜM bilgisini cihazınızda değişken veya dizi olarak tutmakta. Olayın güzel tarafı şu aslında: yazacağınız yeni bir komutta {!RET {!GET $sevdigimmeyve!} kalorisi kaç!} gibi bir satır eklediğinizde CEYD-A size bu meyve ile ilgili ekstra bir bilgi verebilir. Kalorisi kaç komutu gibi komutların başka kullanıcılar tarafından tanımlandığı düşünülürse, kullanıcılar arası büyük bir eğitim haznesi oluşuyor demektir.
Aşağıdaki örnekte ise dikkat ederseniz küçük resmi ve kısa açıklaması adlı kullanıcı komutları var . Bunlar gibi başka komutlar da burada değerlendirilebilir.

Aşağıda CEYD-A ile geçmiş zamanda yapılmış 2 sohbet bilgisi bulunmakta. Bu sohbetten ELMA ve ÜZÜM, kendi oluşturduğumuz staLikeList dizisine eklenmekte. Severim komutunu da aşağıda bulabilirsiniz.

Aşağıda staLikeList dizisini daha önce de tanımladığımız bir komut kodu bulunmakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.