CEYD-A ile Yapılan Akademik Çalışmalar

İzmir Ekonomi Üniversitesi

CEYD-A, kendi dili olan CEYD dili ile geliştirilmeye müsait olduğu için hem üniversitelerimizin hem de proje geliştirmekte olan liselerimizin ilgisini çekmekte. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri projelerinde CEYD-A’ nın web hizmetlerini kullanarak robotik çalışmalarını devam ettiriyorlar. Bu konuda kendilerine gönülden yardımcı olmaya çalışıyorum. Sizlere bu konuda gülümseten bir olayı da bahsetmeden geçemeyeceğim. Olay şu şekilde gelişmiş:
İzmir Ekonomi Üniversitesinde Ceyd-a ile robot projesi geliştiren aynı evde kalan ögrencilerden biri diğerine “havuza gidelim mi” demiş. Diğeri de ona kötü söz söyleyerek “ne havuzu?” demiş. CEYD-A bu küfürü kendine sanmış ve kaydetmiş. “Şimdi sunumda ne yapacağız? CEYD-A sürekli söylediğimiz küfürü tekrar ediyor bana söyledin sen bunu diyerek özür dilememizi bekliyor” diyorlar. “Rezil olacağız Hocalara” diyorlarmış. Ben de “özür dileyin geçer” dedim.


Robotik Konuşma ve Yüz Tanıma Projesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı Robotik Tanıma ve Konuşma projesi, bir robot üzerinde çalışan, üniversiteler hakkında sorular sorulabilecek bir uzman sistemdir.

Yazılım, kullanıcıları robotla konuşturur ve üniversiteyle ilgili özel bilgileri kullanıcıya sunar. İsteğe bağlı olarak sistemde kayıtlı kişileri görsel olarak tanır, doğrular ve özel yetkiler sunar.

Ara sınav notları, devamsızlık, üniversitedeki kütüphane, kantin vb. gibi belirli yerlerin nerede olduğu sorulabilecek sorular arasındadır.

Bu özellikleriyle insanlarla kolayca iletişim kurabilen, onlara yardım edebilecek ve insanların hayatlarını kolaylaştıracak bu robot yazılımı hizmete sunulmuştur.

Kaynak:
https://roboticspeech.github.io/


Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Biltek Yapay Zeka Ekibi

CEYD-A’ nın Windows sürümü yolda. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Biltek Yapay Zeka Ekibi’nin katkılarıyla.
twitter.com/biltekyapayzeka


Trakya Üniversitesi Bilgisayar ve İnovasyon Topluluğu

CEYD-A ile çalışan Telegram botu test için açıldı: Trakya Üniversitesi Bilgisayar ve İnovasyon Topluluğu Yardım Botu https://t.me/TubitBot

https://github.com/yldrmzffr/Ceyd-a-TelegramBot

Mersin Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bir başka gelişme de aldığım benim için gurur verici bir e-posta. Sizlerle paylaşmak istedim:


Cenker Bey Merhaba,

Ben Mersin Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet PALAZ. Danışmanlığını yaptığım Raspberry Pi ve CEYD-A Sesli Asistan Uygulaması ile Sistem Kontrolü” isimli proje ile TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında kodlama kategorisinde Adana Bölge üçüncüsü olduk. Öncelikle bizim bu yarışmada bölge finallerine kalıp üçüncülük derecesi almamızda büyük katkısı olan, geliştiricisi olduğunuz ve ilgiyle takip edip kullandığımız CEYD-A uygulaması için teşekkürlerimizi sunarız. Geç kalan bir teşekkür oldu kusura bakmayın. Bugün okulumuz memuru aradı ve okulumuza gönderdiğiniz maili bana iletti. İnanın çok mutlu olduk. Sizin bu haberi internette gezinirken görüp mail atmanız asıl bizi ne kadar çok sevindirdi anlatamam.Ayrıca Facebook CEYD-A sayfasından ve Teknoseyir’ den de paylaştığınızı gördük çok mutlu olduk. Bölge birincisi olup Türkiye finallerinde projemizi sergilemeyi çok isterdik ama olmadı. Finallere sadece bölge birincisi olan projeler katıldığından bu yılki proje sürecimiz son bulmuş oldu. Yeterli zamanımız ve imkanımız olmadığından projemizi çok geliştiremedik. Bundan sonraki yıllarda yapacağımız çalışmalarda tecrübelerinizden faydalanmayı çok isteriz.

Ben Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak derslerimde ülkemiz için gurur kaynağı olmuş sizin gibi değerli ve başarılı geliştiricileri ve yaptıklarınızı anlatmaktan mutluluk duyuyorum. Çalışmalarınızı her zaman ilgiyle takip edip öğrencilerimize aktarmaya çalışıyorum. Tekrar teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

•••

Mehmet PALAZ

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni


Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi

4-8 Aralık Bilim Haftası nedeniyle Türkçe Sesli Asistan CEYD-A, “Geleceğin Mesleği Olarak Yazılım ve Girişimcilik” konusunda verilen konferansta okul öğrencileri ile bir araya geldi.


Istanbul University Innovation – 2015

29 Mayıs 2015 tarihinde yapılan uluslararası Istanbul University Innovation – 2015 | World Conference on Technology akademik konferansında, Yard.Doç.Dr. Cüneyt Dirican’ın anlatımıylaThe Impacts of Robotics, Artificial Intelligence on Business and Economics sunumunda CEYD-A tanıtıldı
Kaynak: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877042815036137

 

 

 

 

 

 


Boğaziçi Üniversitesi – Her Yönüyle İnovasyon 2016

CEYD-A, Boğaziçi Üniversitesi’nde Her Yönüyle İnovasyon konferansında tanıtıldı. Konferans, CEYD-A nın yanı sıra Borusan Holding, YemekSepeti.com ve tanınmış firmalara ait konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Kaynak:http://innovationcenter.boun.edu.tr/

IoT Line Fair 2017-18 – CEYD-A Eğitimleri

    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.