CEYD-A Türkçe Sesli Asistan İnceleme

TeknoTurko

Bugün sizler için CEYD-A Türkçe Sesli Asistan uygulamasını inceledik. Uygulama Samsung Galaxy Note 3 N900 cihazında denenmiştir.

İlk olarak size teknik verilerden bahsedicem. Öncelikle uygulamanın boyutu 5.8 MB. Oldukça az yer kaplaması güzel olmuş. RAM tüketimi 75-90 MB civarında ve CPU tüketimi ise %1’i geçmiyor. Pil harcama konusunda ise S Voice’ten daha az pil harcaması güzel olmuş. Yaklaşık 15 dakikalık kullanımda veri tüketimi ise 4 MB civarında. Veri tüketimi sizin ne aradığınız ve uygulamayı ne sıklıkla kullandığınıza göre değişebilir

ceyda

CEYD-A kolay kullanımı ve söylediğiniz kelimeleri algılayabilmesi açısından çok güzel. Arama yaptırma mesaj yollamadan tutunda yol tarifine kadar hemen hemen herşeyi yapabiliyor. İstediğiniz ve arattığınız çoğu şeyi yapıyor.Diyelim ki sizin söylediğiniz kelime veya komut sistemde yoksa önünüze seçenekler çıkartıyor. Diyalog ekle Google’da ara Komut Ekle ve Yardım.

ceyda2

Diyalog ekle kısmında sorduğunuz kelimeye cevap olarak ne vermesi gerektiğini sisteme kaydediyosunuz. Daha sonra o soruyu sorduğunuzda sizin kaydettiğiniz cevabı veriyo. Komut Ekle  kısmında ise uygulama açma Google da arama yapma gibi komutlar ekleyebilirsiniz. Google’da ara seçeneği ise söylediğiniz kelime veya cümleyi Google’da arar sizin için. Öğrettiğiniz komutlar ve diyaloglar sistem taramasından geçtikten sonra veritabanının içerisine giriyor. Bir nevi geliştirilmesine yardımcı oluyorsunuz. Onaylanmamış komut ve diyaloglar ise sadece sizin cihazınızda gözüküyor.

ceyda3

Ayarlar kısmında ise Sesli Okuma modunu aç kapa gibi bir seçenek bulunuyo. Bu seçenek sayesinde daha az internet kullanarak internet paketinizin çabuk bitmesinin önüne geçebilirsiniz. Uygulamada sadece kadın sesi yok. Erkek seside mevcut.

Genel anlamda artıları fazla olup ufak tefek hataları olan bu uygulama özellikle Türk android kullanıcıları için gerçekten güzel bir sesli asistan. Bakalım Siri ve Cortana’ya rakip olabilecek mi onu ilerleyen günlerde göreceğiz

Kaynak:

http://teknoturko.com/2015/05/04/ceyd-a-turkce-sesli-asistan-inceleme/

1 Cevap

  1. Sinan Aydoğan dedi ki:

    Bir yerden başlamak lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.