Peşpeşe Komut Tanımlama

CEYD-A yapısı gün geçtikte daha da akıllı bir yapıya bürünüyor. Komut ekleme sistemi CEYD dilini desteklediği gibi, CEYD in mevcut kavram yapısını kullanıcıya sunmaya devam ediyor.  CEYD yapısında ÖNCEKİ KOMUT kavramı bulunmaktadır. Şu ana kadar uygulama içi çalışan bu yapıyı kullanıcılar da artık kullanabilir.

Örnek vermek gerekirse aşağıdaki diyaloglara bakalım:

Diyalog 1:

KULLANICI: Teşekkür ederim
CEYD-A: Rica ederim

KULLANICI: Neden?
CEYD-A: Teşekkür etmiştin ya.

Diyalog 2:

KULLANICI: Üşüdüm
CEYD-A: Soğuk mu ?

KULLANICI: Evet
CEYD-A: O zaman sıcak bir yer bul

Diyalog 3:

KULLANICI: Dalga geç
CEYD-A: Zıt Erenköy

KULLANICI: Anlamadım
CEYD-A: Zıt Erenköy dedim. Faka bastın yani

 

Şimdi 3.dialog u baz alıp örneğimizi CEYD-A ya tanıtalım.

1.komut olarak dalga geç tanıtalım. Standart bir komut olsun sadece soru kelimeleri ve cevap alanını dolduralım.

komut1

2.komut olarak anlamadım komutu tanımlayalım , cevap ile birlikte ÖNCEKİ KOMUT alanına 1.komutun KOMUT İSMİ alanını dolduralım.

komut2

Artık 2 komutu peşpeşe tanımlamış olduk. Bu basit bir örnekti. Hatta daha da ileri gidip CEVAP alanına dinamik içeriklerde ekleyince inanılmaz sonuçlar alabiliriz.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle,

10 Cevaplar

  1. kübra pakel dedi ki:

    Komut ekleyemiyorum üye olmama rağmen kayıt sayfasına dönüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

    • Cenker Sisman dedi ki:

      Merhaba, kayıt sayfasında şifre kurtarımı linki bulunmakta. Eğer kayıt aşamasında email adresinizi kaydettirdiyseniz size bilgilerinizi gönderecektir.

  2. emin dedi ki:

    kolay gelsin peşpeşe komutları defalarca tanımlamama rağmen sorduğumda cevap alamıyorum yardım edermisiniz.

    • Cenker Sisman dedi ki:

      Sitede pespese komit tanimi ornegi var. Sizin orneginiz ne idi kontrol edelim. Unutulan veya yanlis yazilan bir harf bile bazen sorun cikarabilir. Bana orneginizi bildirin

      • Emin dedi ki:

        3. Örneği kendi uygulamama denedim çalışıyor mu diye ilk soruma cevap veriyor ancak ikinci komutta cevap tanımlamamı istiyor. Aslında herşeyi örnekteki ile aynı yaptım ama neden sorun olduğunu bilmiyorum.

  3. murat dedi ki:

    1) iyi geceler rahatsız ediyorum ama şu peşpeşe komut meselesi çalışmıyor yada çalıştıramadım bir türlü. mesela sana bayılıyorum diyorum oda neden diyor ben de çünkü söylediklerimi yapıyorsun diyorum bana cevap olarak peki ya yapmazsam demesini isterken o benim değimin aynısı tekrarlıyor sana bayılıyorum dediğim de neden diyor ondan sonrasında söylediğim cümleleri tekrarlıyor vediğiniz örneğin aynısını yani birincinin komut ismini atıyorum !_123 ise ikinci komuta yazıyorum ama görmüyor malesef.
    2) ben bir diyalog veya komut eklediğimde o komutun aynısı genelde varsa benin istediğim cevabı değil de başka yani genel bir cevap veriyor. benim komutu hiç görmüyor bile.onu nasıl düzeltebilirim. kolay gelsin

    • Cenker Sisman dedi ki:

      Merhaba bana orneğinizin tanımını ekran çıktısı olarak gönderebilir misiniz !_123 dediğiniz alana onceki komutun id si gelecek. Bana ekrarn çıktısı gonderirseniz daha rahat goruruz.
      2.si için eğer genel cevap veriyorsa uygulama komutu ile çakışmıştır. Kat sayısını 15 veya üstü seçiniz. Örnek nasılsın,15 gibi.

  4. Hüseyin aydin dedi ki:

    Benim amcamın gözleri gormuyor talkback ile ceyd-a uygulamasını beraber kullanıyor ceyd-a sayesinde haberlere bakıyor mesaj atiyor yanı ceyd-a sayesinde gözleri görmeyen amcam sosyallesti yalnız size bir sorum var bizim evinizde wi fi var haberlere falan bakıyor ama piktikteyken amcam veri bağlantısını acamiyor veri bağlantısını açmanın bir komutu var mi veya ona o komutu nasıl eklerin
    Şimdiden tesekkur ederim

    • Cenker Sisman dedi ki:

      Merhaba öncelikle CEYD-A nın amcanıza yarar sağladığını duyduğuma çok sevindim. CEYD-A internet ile çalışmakta dışarıda iken kullabileceğiniz 3g mobil veri paketiniz var mı? 3g üzerinden de CEYD-A yı kullanabiliyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.