CEYD İfadeleri ile Daha Güçlü Komutlar

Bilindiği gibi CEYD-A ya kendi diyalog ve işlemlerinizi eklemeniz mümkün. Diyalog ve İşlemler bütününe Komut ta diyebiliriz.
Sesimizi kullanıp Diyalog Ekle veya İşlem Ekle diyerek kendi komutlarımızı tanımlayarak diğer CEYD-A ların da bu komutları öğrenmesini ve hızla gelişen mükemmel asistana doğru ilerlemesini sağlayabiliriz. Tüm kullanıcılar sesle eklenen bu komutlar ile sabit basit cevaplar veya işlemler oluşturabilir. Bunun dışında geliştirici yeteneği olan kullanıcılar da basitten komplike yapıya doğru değişen zorluklarda akıllı, değişken, parametrik komutlar üretebilir.

Bu yazıda geliştiricilerin kullanabileceği yeni CEYD komutlarından bahsedeceğim. Daha önceki yazılardaki kod örnekleriyle komutların içine nasıl CEYD komutlarını yerleştirdiğimizi görmüştük.
Kullanırken aşağıdaki komutların başına RET öne ekini eklemeyi unutmayalım. RET bilindiği gibi tanmlı komutları çalıştırıp değerini döndürür. Zaman içinde bu komutların sayısı artacak ve daha güçlü bir CEYD ile güçlü sesli uygulamalar desteklenebilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.