Komut Zenginliği İçin Basit Tanımlar

CEYD-A nın cevaplama kapasitesi çok fazla olmasına rağmen soruların her türlü söyleyişini anlayamaması çok doğal. Örneğin bir cisim , yer veya kişi hakkında bilgi almak istiyorsanız CEYD-A ya  ELMA NEDİR, MANİSA NEDİR, CEM YILMAZ KİMDİR gibi sorular sorduğunuzda cevap verebilir. Ama farklı şekilde sorulan soruları da ona öğretmek gerekir ki öğrendikçe onları da diğer CEYD-A lar artık bildiği komutlarmış gibi algılayabilir.

Örneğin NASIL BİR komutu oluşturalım. Bu komutu bu yazı ile öğrenmiş olacağı için sizlerin  öğretmenize gerek kalmayacak ancak farklı söyleyişler için sizler komut ekledikçe tüm CEYD-A lar da öğrenecektir. Bu yazıdan sonra CEYD-A ya ELMA NASIL BİR MEYVE, MANİSA NASIL BİR YER veya CEM YILMAZ NASIL BİR KİŞİ dediğinizde NEDİR komutuna yönlendirecek ve size cevap verecektir.

Yaptığımız yeni komut şu:

Soru Şablonu: (.*) nasıl bir .*
Soru: nasıl bir,4
İşlem: $1 nedir

Bu komutu onayladığım için artık herkes HALI NASIL BİR CİSİM, KARTAL NASIL BİR İLÇE, CÜNEYT ARKIN NASIL BİR SANATÇI diye sorduğumuzda cevap verecektir.

Gelelim komutun mantığına:

Soru şablonunda nasıl bir den önce gelen söz dizimi (.*) ile gösteriliyor ve CEVAP veya İŞLEM de $1 olarak kullanılabiliyor.
Soru nun içinde muhakkak nasıl bir ifadesi olmalı
Bu komut devreye girdiğinde işlem olarak  ilk parametre yani (.*) ile gösterilen nasıl bir den önceki söz dizimi için NEDİR çalışıyor ve CEYD-A cevabı veriyor.

Hatırlatma: Lütfen siz bu komutun aynısını oluşturmayınız. Komut oluşturulup onaylandığı için şu an tüm kullanıcılar bu komutu kullabilecek durumdadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.