Komut İçeriğinden Yeni Komut – Takımınız Ligde Kaçıncı Sırada

CEYD-A nın yeni özelliklerinden biri de CEYD dilinde yazdığınız komutları yeni bir komut içinde kullanabilmeniz. Bunu bir örnekle anlatmanın iyi olduğunu düşünüyorum. Süper Ligdeki Puan Durumunun gösteren PUAN DURUMU komutunu geçtiğimiz örneklerde nasıl oluşturduğumuzu göstermiştik.
Bakınız: http://ceyd-a.cenker.com/sayfa-icerik-formatini-koruyarak-soyletmek/

PUAN DURUMU örneğinde satır satır tüm takımların kaçıncı sırada oldukları listeleniyordu. Şimdi sadece sorduğumuz takımın satırını gösterip söyleyen bir örnek yapalım. Bu şekilde FENER LİGDE KAÇINCI SIRADA dediğimizde bize ilgili satırı gösterip okuyabilecek.

Not: Bu örnek tüm CEYD-A lara yayıldığı için sizin aynısını yazmanıza gerek yoktur.

SORU ŞABLONU: (.?) ligde kaçıncı.

SORU KELİMELERİ: ligde kaçıncı,4

CEVAP: {!SET sayfa={!RET encode {!RET puan durumu!}!}!}{!RET decodefetchtagsrc {!GET sayfa!},tr:contains($1)!}

Yukarıdaki gibi yeni bir komut oluşturulduğumuzda artık aşağıdaki görüntüler gibi sonuçlar almak mümkün. Şimdi bu komutu nasıl oluşturduk kısa bir bilgi:
Öncelikle sorumuzun başında parametre kullacağımız için SORU ŞABLONU dolduruyoruz. Parametre Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş,Trabzon veya diğer takımlarımızdan biri olabilir. (.*?) ifadesi parametreyi ifade ediyor ve ligde kaçıncı demeden önce kullanmak gerekiyor. Örnek Trabzon ligde kaçıncı
Soru kelimeleri olmazsa olmaz sorumuzun içinde kullacağımız ifade . Burada ligde kaçıncı yazıyoruz. Çünkü her sorumuzun içinde LİGDE KAÇINCI geçecek.
Cevapta ise daha önceki örnek yazımızda tanımlanmış olan PUAN DURUMU komutunu çalıştırıp sonucunu sayfa değişkenine atıyoruz. Sayfa kodunun içinde  parametremiz $1 (Fenerbahçe,Galatasaray veya başka bir takım) geçen (contains komutu kullanarak) TR tag ini ekrana gösterip söylettiriyoruz.

 

media-20151030 (5) media-20151030 (4)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.