Sanatçıların Şarkıları

× Kendi komut kurgularınızı CEYD dili desteği ile kod yazarak veya sürükle-bırak-yap-boz şeklinde kod yazmadan blok tasarımı oluşturarak geliştirebilirsiniz.

Onaylanan yeni komut ile sevdiğiniz şarkıcıların şarkı listesini öğrenebilirsiniz.

Benzer komutları oluşturmak ve onaylatmak isteyen geliştiriciler için https://kodla.ceyd-a.com sitesinden girebileceğiniz komut tanımı aşağıdaki gibidir. Yazının devamı geliştiriciler içindir:

SORU ŞABLONU:(.*?)şarkıları.*
SORU KELİMELERİ:şarkıları,10|
CEVAP ŞABLONU:Tespit edebildiğim $1 şarkılarının listesi şu şekildedir:
{!SET icerik1= {!SET icerik={!RET loadurlencode https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Sanat%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1na_g%C3%B6re_%C5%9Fark%C4%B1lar!}{!RET loadurlencode https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kategori:Sanat%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1na_g%C3%B6re_%C5%9Fark%C4%B1lar&subcatfrom=Kat+DeLuna+%C5%9Fark%C4%B1lar%C4%B1#mw-subcategories!}{!RET loadurlencode https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kategori:Sanat%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1na_g%C3%B6re_%C5%9Fark%C4%B1lar&subcatfrom=The+Wallflowers+%C5%9Fark%C4%B1lar%C4%B1#mw-subcategories!}!}{!RET decodefetchtagsrc {!RET loadurlencode https://tr.wikipedia.org{!RET decodetagvalue {!GET icerik!},a:contains($1),href!}!},h3 ~ ul!}!}{!RET strreplace $icerik1,//upload,https://upload!}
Kaynak: Wikipedia.org|
ÖRNEK KULLANIM:izel şarkıları nedir, hadise şarkıları

 

Şimdi bu komutun nasıl yazıldığını kısaca anlatayım. Daha önceki örneklerde alanların anlatımı yapıldığından kısaca nasıl işlediğini belirteceğim. SORU ŞABLONUNDA (.*?) ile ifade edilen yer bizim parametremiz. Yani İzel şarkıları dediğimizde İzel 1.parametre olarak ortaya çıkıyor. Yani İzel  Cevap Şablonunda $1 olarak kullanılabilir durumda olacaktır. Aynı şekilde Ajda Pekkan şarkıları deseydik $1 olarak Ajda Pekkan kullanılacaktı.

Cevap şablonunda önce icerik alanına wikipedia sitesinden şarkıcıların listesinin sunulduğu sayfaları yüklüyoruz. 3 ayrı sayfadan icerik değişkenine sayfanın kodları yükleniyor. icerik1 alanına ise sayfaların kodundaki <a> taglerinde $1 (Yani örnekte izel) olan  <a> tagi blulunuyor ve href alanı döndürülüyor. href alanında şarkıların listelerinin bulunduğu sayfa ismi var. bu sayfa isminin başına tr.wikipedia.org ekleniyor ve oluşan link yükleniyor. Yüklenen link şarkıl isimlerinin içerdiği sayfa ve h3 taginden sonra gelen ul tagi şarkıları içeriyor ve icerik1 olarak atanıyor.

Şarkıların bulunduğu icerik1 ekrana yazılıyor ve sonuna Kaynak belirtmek için kaynağın ismi wikipedia yazılıyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.