Yeni Komut Ekleme Ekranı ve Kişiselleştirme

Yeni komut ekleme ekranı ile (https://kodla.ceyd-a.com), SÖYLEYECEĞİNİZ CÜMLENİN FORMATI alanında hazır şablonlar seçebilir ve karışık REGEX ifadelerinden kurtulabilirsiniz. Şimdilik iki hazır şablon hazır.
ÖNCE PARAMETRE, SONRA SORU KELİMESİ şablonuyla, İstanbul bir il midir diye bir komut oluşturduğumuzu düşünürsek, parametre istanbul,   bir il midir soru kelime(ler)i dir. ve bu şablonu seçtiğimizde cevabımızda istanbul veya diğer şehirler için bu parametreyi $1 olarak kullabiliriz.
İÇİNDE SORU KELİMESİNDEN KELİME DE OLACAK seçeneğinde yazacağınız kelime soru kelimesinden farklı yerlerde olabilecek şekilde muhakkak olacaktır. Örneğin. soru kelimesi aşağıdaki örnek gibi oku olsun, eğer kelimemizi gazete olarak belirlersek, gazete oku, oku bana gazete gibi değişik varyasyonlarda CEYD-A size cevap ta verebilecektir.
SON ŞABLONA detaylı olarak REGEX formatı yazabilirsiniz.

Zamanla hazır şablonların sayısı arttırılacaktır.

Komut ekranındaki 2.güzel özellik, yakında çıkacak 5.5.2 versiyonuna bir hazırlık aslında. Kişiselleştirme seçeneği ile CEYD-A yı değiştirebilecek ve ona uzaktan anlık ileti gönderip işlem yapmasını dahi sağlayabileceksiniz.
İlk etapta arkaplan resmini aşağıdaki gibi değiştirmeniz mümkün. Şu an 5.5.2 nin beta sürümünü (Günlük Sürüm) bölümünden indirebilir ve bu özelliği ilk yaşayan kullanıcılardan biri olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.