CEYD-A Ne Kadar Pil Harcar?

Aşağıdaki grafikler, pil harcamanın en büyük faktörlerinden biri olan işlemci (CPU) kullanımının, CEYD-A çalışma zamanlarındaki göstergesidir.

Son güncellemeler ile birlikte, CEYD-A nın pil harcama oranları ciddi bir şekilde düşürülmüş ve artık göz ardı edilecek durumlara gelmiştir.

1 dakikalık bir dilimde CEYD-A arka plan dinleme göstergesi kapalı iken (gri renkteki mikrofon), CEYD-A nın harcadığı işlemci gücüdür. Görüldüğü gibi neredeyse sıfıra yakın bir kullanım var. Bu da, CEYD-A yı kapattığınızda neredeyse hiç pil harcamadığının göstergesi. Peki sıfıra yakın olan 30 – 35. saniyeler arasında ne yapıyor derseniz, pil durumunuzu, sesli uyarılar aktif ise bu servisler gibi cihazınızdaki servislerin kontrolünü yapar. Bu da görüldüğü üzere neredeyse hiçbir kaynak harcamaz.

 

Peki, arka plan dinleme açık ise (kırmızı renkli mikrofon) ,ortalama %1.15 gibi çok düşük bir kaynak harcaması yapar. Yine pil harcama oranı çok düşük seviyelerdedir ve göz ardı edilebilir.

Esas pil kullanım verileri, CEYD-A ekranı açık iken gerçekleşir. Yine birçok uygulamaya göre, hatta rakip asistanlara göre az bir kullanım mevcuttur. Samsung Note 5 üzerinde yapılan denemelerde ilk açılışta 2sn lik bir sürede %15 lik bir kaynak harcaması , peşinden %10 luk açılış konuşması , %4 kadar dinleme ve yorumlama ve cevap gelmektedir. 1 dakikalık bir dilimde ortalama %4 gibi düşük bir kullanım mevcuttur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.