Çok Amaçlı Komut – Telefonu Kaç

Telefonu kaç ? sorusu iki şekilde anlamlandırılabilir.
1) Rehberdeki kişinin telefonu kaç ? Örnek: MEHMETİN TELEFONU KAÇ ?
2) Yer isminin telefonu kaç ? Örnek: KEBAPÇI UZUNLAR TELEFONU KAÇ ?
İkisinin de soru yapısı aynı ama ilki telefon rehberinden bakıyor ikincisi ise önce nerede olduğunu tespit edip o bilgilerden telefon numarasını öğreniyor.
Aşağıdaki kod, önce söylenen kişi veya yerin telefon rehberinde olup olmadığına bakıyor. $found değişkeni boş değilse staPhoneName ve staPhoneNumber static değişkenleri yani ismi {HERHANGİ1} ile eşlenen o kişinin gelen bilgilerini sunuyor. Eğer $found değişkeni boş ise , {HERHANGİ1} yerinin nerede olduğu tespit edilip telefon bilgileri sunuluyor.

Soru kelimeleri, soracağınız soru cümlesinde geçen olmazsa olmaz olan kelime. Burada telefon veya telefona ek olabilecek telefonu, telefonunu gibi kelimeler olabilir. O yüzden telefonun yanına * işareti ekliyoruz. Sadece telefon değil telefonun sonunda herhangi bir ek olabilir diye.

Soru şablonu, sorumuzun tam anlamıyla formatını belirtiyor. HERHANGİ1 yer ismi veya isim parametresi ( parantezler içinde olduğundan parametre) , sonrasında NİN EKİ, sonrasında telefonu nedir , telefonu kaçtır gibi söz ve herhangi söz ile bitiyor.

SORU KELİMELERİ:
telefon*
SORU ŞABLONU:
({HERHANGİ1}){NİN EKİ} (telefonu nedir|telefon numarası|telefonu kaç|telefonunu{SON HERHANGİ}söyle){SON HERHANGİ}
CEVAP ŞABLONU:

ÖRNEK KULLANIM:
(YER İSMİ/REHBERDEKİ KİŞİ) telefonu nedir


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.