Yapay Zekanın Yapı Taşları – Kişiselleştirilmiş Değişkenler

× Kendi komut kurgularınızı CEYD dili desteği ile kod yazarak veya sürükle-bırak-yap-boz şeklinde kod yazmadan blok tasarımı oluşturarak geliştirebilirsiniz.

CEYD-A ile sohbet ettikçe, siz ondan bilgi almak için sorular sordukça, o da sizin kendi cihazınızda bunları kullanmak ve işinizi kolaylaştıracak ilgili benzer işlemler yapmak için konuşmadaki bilgileri değişkenlerde tutar. Bir nevi, bu değişkenler yapay zekanın ana verileridir. Bu bilgiler cihazınızda bulunan bir veritabanında tutulur. Bu şekilde, hem bu bilgiler cihazınızdan dışarı çıkmadığı için gizliliğiniz korunur, hem de cihazınızın işlemci gücü ile işlemler yapıldığı için nispeten daha hızlı sonuçlar alınır.

Peki bu değişkenler nelerdir ? Ve sizler de bunları kullanarak nasıl faydalı komutlar oluşturabilirsiniz ?

Değişkenler cihazınızda, cihazı kapatıp açsanız bile unutulmayacağı için statiktir. Bu sebeple isimlendirmelerin başına sta öne eki konmuştur.

staDate
staDateQuestion
staTime
staTimeQuestion
staCurrentLocationLatitude
staCurrentLocationLongitude
staVolume
staPhoneNumber
staPhoneName
staLatestNumber
staLatestNumberQuestion
staLocationName
staLocationLatitude
staLocationLongitude
staLocationCity
staLocationProvince
staLocationCountry
staLocationAddress
staLocationPhone
staLocationRating
staLocationType
staLatestPhoneNumber
staLatestPhoneName
staTopic

 

Şimdi birkaç örnekle bu değişkenleri bir komutta kullanalım. Komutları https://kodla.ceyd-a.com sitesinden girebilir ve kendi cihazınızda kullanabilirsiniz.


Siz sorular sordukça, sorunuz içindeki konuyu ceyd-a tespit eder. Örneğin Fransa’nın başkenti neresi dediniz, sonra konu neydi dediğinizde, CEYD-A size Paris cevabı verecektir.




Bir kuruluştan bir mesaj aldınız. CEYD-A ya bana en son kim mesaj attı dediğinizde, o ismi internette aratabilir, bulduğu ilk resmi gösterebilir ve vikipedi den bu kuruluş hakkında bilgi bile size sunabilir.


Bir yer sorduktan sonra, örneğin bir restoran için nasıl giderim dedikten sonra ,peki nerede burası dediğinizde il ve ilçe bilgisini öğrenmek için bu komutu kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.