CEYD-A destekli Robotik Konuşma ve Yüz Tanıma Projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı Robotik Tanıma ve Konuşma projesi, bir robot üzerinde çalışan, üniversiteler hakkında sorular sorulabilecek bir uzman sistemdir.

Yazılım, kullanıcıları robotla konuşturur ve üniversiteyle ilgili özel bilgileri kullanıcıya sunar. İsteğe bağlı olarak sistemde kayıtlı kişileri görsel olarak tanır, doğrular ve özel yetkiler sunar.

Ara sınav notları, devamsızlık, üniversitedeki kütüphane, kantin vb. gibi belirli yerlerin nerede olduğu sorulabilecek sorular arasındadır.

Bu özellikleriyle insanlarla kolayca iletişim kurabilen, onlara yardım edebilecek ve insanların hayatlarını kolaylaştıracak bu robot yazılımı hizmete sunulmuştur.

Kaynak:
https://roboticspeech.github.io/

PROJE HANGI TEKNOLOJİLERİ KULLANIYOR?

GOOGLE CLOUD SPEECH API

Makine öğrenimi desteğiyle, konuşmayı metne dönüştürme.

CEYD-A

70 CEYD dili geliştiricisi, 9.000 düz metin komut geliştiricisi ve 80.000 sesli olarak komut geliştiren kullanıcı ile dünyanın en hızlı gelişen sesli asistan mimarisi

OPENCV

OpenCV (Open Source Computer Vision) açık kaynak kodlu görüntü işleme kütüphanesidir. Yüz tanıma sisteminde kullanılmakta.

FIREBASE

Realtime Database özelliği sayesinde verilerin uygulamalar arasında senkronizasyonu sağlıyor.

Smiley face

FLUTTER.IO

Flutter, iOS ve Android’de rekor sürede yüksek kaliteli yerel arayüzler oluşturmak için Google’ın özgür ve açık kaynaklı mobil uygulama SDK’sıdır.

Smiley face

UNITY3D

Unity, öncelikli olarak bilgisayarlar, konsollar ve mobil cihazlar için video oyunları ve simülasyonları geliştirmek için kullanılan ve Unity Technologies tarafından geliştirilen çapraz platform bir oyun motorudur.

Smiley face

PYTHON

Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.