Dizi Film Hangi Kanalda – İçiçe Komutlar Kullanalım

× Kendi komut kurgularınızı CEYD dili desteği ile kod yazarak veya sürükle-bırak-yap-boz şeklinde kod yazmadan blok tasarımı oluşturarak geliştirebilirsiniz.
CEYD-A nın bildiği komutlardan yeni bir komut türetelim. Aşağıdaki komutlar CEYD-A nın bildiği komutlar:

  

Oluşturacağımız yeni komutun son hali aşağıdaki gibi sonuçlar verecektir. (KANAL İSMİ) yayın akışı ve (DİZİ İSMİ) dizisinin kanalı komutlarını kullanarak (DİZİ İSMİ) dizisi hangi kanalda oynuyor komutunu oluşturacağız ve sonrasında bulunan kanal için bugünün yayın akışını yayınlayacağız.     https://kodla.ceyd-a.com sayfasından aşağıdaki komutu oluşturduğumuzda amacımıza ulaşmış olacağız. Soru kelimesi olarak Şablon olarak Cevap olarak da yazalım. Cevap şablonda {BAŞ} olarak gösterilen alanı parametre olarak işlemektedir. {BAŞ} başka deyişle burada dizinin ismini göstermektedir. $kanal değişkenine dizinin kanalını buldurup atama yapıyoruz. Eğer sonuç boş değilse dizinin kanalını ekrana yazdırıp, {!RET {!GET $kanal!} yayın akışı!} ile kanalın yayın akışını da devamında listeletiyoruz.
Komutu kırmızı kalem butonuna basıp Güncelle seçeneğini seçtikten sonra güncelliyoruz. Güncelleme sonrası CEYD-A yı açtığımızda aşağıdaki gibi bir bilgi ekrana gelecektir.

Not: Bu komutu sizin tekrar yazmanıza gerek yok. Bu komut örnek olarak oluşturulmuş ve tüm CEYD-A lara yayınlanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.