CEYD-A, Kobi’lerin Koçu, Finans Doktoru Programında (Endüstri Radyo)

ST Endüstri Radyo

KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programında CEYD Dilinin ve Kişisel Asistan Yapay Zeka CEYD-A’nın Yaratıcısı, Girişimci, Yüksek Mühendis Cenker Şişman konuğumuz oldu.

Program saati: 1 Eylül 2020, Salı, Saat: 12:05
Dinlemek için aşağıdaki bölümlerin oynat tuşuna basabilirsiniz:

Dr. Cüneyt Dirican’ın hazırlayıp sunduğu KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programının bu bölümünde yüksek mühendis, girişimci, CEYD dilinin yaratıcısı, yazılımcı Cenker Şişman ile Türkiye’nin en güçlü yapay zeka platformlarından biri olan CEYD-A üzerine detaylı ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Hobi olarak başladığı CEYD (Cenker Yapay Zeka Dili) dili ile Türkiye’nin en önemli yerli ve milli yapay zeka platformlarından birini kuran Cenker Şişman programda CEYD-A’nın ve platformun özelliklerinden bahsetti.

Android platformlarda 4 milyon kullanıcıya ulaşan CEYD-A rakibi yabancı dijital asistanlardan çok daha fonksiyonel ve güçlü. Bir Türk dünyaya bedeldir sözünün bir örneği olan CEYD-A’yı küresel muadillerine göre tek başına geliştiren Cenker Şişman, CEYD dili ile bu platformdan işletmelerin, kamunun nasıl faydalanabileceğini anlattı. Yerli ve milli otoyu sesle komuta etmekten, akıllı ev sistemlerine entegrasyona kadar birçok farklı imkanın geliştirilmesine imkan sağlayabilecek bu platformun en önemli ayırıcı özelliği cihaz üzerinde çalışarak gizliliği de koruyabilmesi. Merkezi olarak da yönetilebilecek platformda herkesin kendi algoritmaları ile farklı özellikleri ve davranış modellerini de geliştirebileceği platform daha çok kişisel dijital asistan olarak biliniyor. Aldığı ödüller ile geleceğe yönelik planlarında küreselleşme ve “Made in Türkiye” logosu taşıyan bu entellektüel sermayenin öyküsü kaçırılmayacak bir girişimcilik örneği.

Kaynak: https://radyo.stendustri.com.tr/ceyd-dilinin-ve-kisisel-asistan-yapay-zeka-ceyd-anin-yaraticisi-girisimci-yuksek-muhendis-cenker-sisman-yerli-ve-milli-yapay-zeka-platformumuzdan-herkes-faydalanabilir/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.