Java Projelerinde CEYD-A Hizmetlerini Kullanabilmek

CEYD-A, çalıştığı cihaz üzerinde kendine has yorumlayıcısı olan bir asistan geliştirme platformu. Bilinen asistan uygulamalarından farklı olarak internet üzerindeki bir sunucu üzerinde değil, cihaz üzerinde bire bir bağlantılara imkan verebilecek şekilde çalışan bir yapıdadır.

Bu özelliği sayesinde IoT ve bağımsız projeler için ideal bir geliştirme ortamıdır.

CEYD-A Geliştirme ortamının Java kütüphanesi çok yakında geliştiricilerle buluşacak. Geliştiriciler ve firmalar, kütüphanenin sağladığı metodlar ile CEYD komutlarını kendi Java projelerinde kullanabilecekler.
Kütüphane, kurulu olduğu cihaz üzerinde bir yorumlayıcı olarak işliyor ve istenilen komutları yerel ortamda gerçekleştiriyor.
Ayrıca bu, şu anlamlara da geliyor:

  1. IoT projelerinde Linux üzerinde yerel olarak çalışabilen bir CEYD-A ortamı sağlanabiliyor.
  2. Güçlü sunucular üzerinde platformdan bağımsız çalıştırılabileceği için CEYD-A’nın gelişmekte olan makine öğrenimi komutları ile verimli kurgular oluşturmak mümkün olacak.
  3. Geliştirme ortamına Java üzerinden erişebilmesi imkanı ile asistan ve chatbot dışında farklı kategorilerde projeler de ortaya çıkabilecek.



Java ile CEYD-A kurgularını çalıştırıp cevap almak çok kolay. Kurulumu kolaylaştırmak için sadece tek bir JAR dosyasını Java uygulamanızın Kütüphaneler (libraries) bölümüne eklemeniz yeterli olacaktır. Sonrasında uygulamanızda CEYDActivity sınıfını kullanıp içindeki call metodunun ilk parametresine CEYD kurgusunu veya konuşma dili ile yapmasını istediğiniz işi yazmanız yeterlidir. Örnekte parametre olarak Elmalı kurabiyenin kalorisi ne kadar parametresini gönderdiğimizde Thread dönüşünde stringParameter2 değerinde sonuç değerini bulabileceksiniz.

Sadece varolan 300 bin civarındaki kurguyu değil kendi oluşturduğunuz CEYD-A kurgularını da çalıştırabilmek mümkün. Kendi kurgularınız sizin isteğinizle onaylandığında diğer geliştiricilerin de kurgulardan yararlanma imkanı var.

 

Oluşturulan kurguların başka kurgular kullanarak türetildiğini de düşündüğümüzde birbirleriyle etkileşen, kullanıcılar tarafından hızla büyütülen bir modüler yapı ile karşı karşıyayız.

 

CEYD-A ile oluşturduğunuz kurgularınızı, ister platformdan bağımsız Java uygulamalarınız içinde, ister CEYD-A uygulamalarında çalıştırabilirsiniz.

CEYD-A web platformunda https://tasarla.ceyd-a.com sitesine giriş yapılarak oluşturulmuş Adafruit IO MQTT bağlantısı kuran bir kurgu görülmekte.
Bu kurguyu kaydettikten sonra kendinize ait tüm platformlarda bunu kullanabilmek mümkün.

Örneğin Windows işletim sisteminde basit bir Java uygulaması yazılmış ve içinde bu kurgu çalıştırılarak sonuç gösterilmiştir.

 

Aynı şekilde Android işletim sistemi olan mobil cihaz üzerinde çalıştırılan CEYD-A uygulamasında da aynı sonuç alınmıştır.

CEYD-A’ nın rakiplerinden farklı olarak sunucuda değil de cihaz üzerinde derlenip çalıştırılması onun rakiplerinden farklı olarak birebir bağlantı kuran uygulamalar geliştirmenizi sağlamaktadır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.