Cihaz Üzerindeki Videoyu CEYD-A ile Göstermek

CEYD-A sadece internet üzerindeki videoları değil kurulu cihaz üzerindeki videoları da gösterebilir.

Dahili depolama alanındaki DCIM klasoründe Videos klasöründe videolarımızı oluşturduğumuzu varsayalım. Aşağıdaki örnekte deneme.mp4 dosyası bu klasörde bulunmaktadır.

Yazının sonunda göstereceğimiz kurgu kodu ile deneme videomu göster dediğimizde CEYD-A, önce Şimdi deneme videosunu gösteriyorum diyecek ve ardından deneme.mp4 videosunu size oynatacaktır.

Kurgu kodunun kolay anlaşılması için iki şekilde kodladık. İkinci örnekte sadece deneme değil ismini söyleyeceğiniz farklı videoları da oynatabilirsiniz.

İlk kod örneğinde SORU KELİMESİ olarak videomu göster yazdık. Bu şekilde içinde videomu göster geçen herhangi bir cümlede CEVAP alanına yazılan kod çalışacaktır.

CEVAP alanında ilk satırda cmdmessagebox ile video gösterimden önce sizi bilgilendirmektedir. İkinci satırdaki cmdshowvideo ile devamında yazılan dosya yolundaki video CEYD-A tarafından gösterilmektedir.

Kurguyu https://kodla.ceyd-a.com sitesinden kodlayabilirsiniz. Kurgunun kod yerine blok ile tasarlanmasını da başka bir yazıda anlatılacaktır.

 

İkinci örnekte ise ismini verdiğimiz herhangi bir video gösterilebilmektedir. Bunun için şablon bölümüne kurulacak cümlenin formatı belirtilmelidir.

({BAŞ}) videomu göster{HER}

deneme videomu göster, test videomu göster cümlelerinde deneme ve test {BAŞ} parametresi ile eşleşmektedir.

Öyleyse CEVAP alanında {BAŞ} ifadesini bu kelimeleri belirtmek için kullanabiliriz. Bu şekilde medya klasöründe bulunan ismi okunabilen her videoyu oynatabilmemiz de mümkün olacaktır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.