Philips Hue Ampul Entegrasyonu

Bu yazımızda CEYD-A’nın akıllı ev entegrasyonlarını ek gereksinimler olmadan ne kadar kolaylıkla yapabildiğimizi göreceğiz. CEYD-A çalıştığı cihaz üzerinden bağlantı kurduğu için entegrasyonlar daha kolay bir hale geliyor. Evde kullanım için Philips Hue Ampul ve Bridge satın aldığımda, ambalaj kutularında rakip asistanların desteklendiğini belirten logoları farkettim. CEYD-A ile bu desteğin nasıl sağlanabileceğini araştırmak için kısa bir sürede aşağıdaki gibi kurgular oluşturarak gerçekleştirmeye çalıştım ve başarılı sonuçlar aldım.

× Aşağıdaki örnekler, kullanılmak üzere tüm CEYD-A' lara yayınlanmıştır.
Örnekleri tekrar yazmanıza gerek yoktur. Geliştiricilere benzer kurgular oluşturabilmeleri için sağlanmıştır.
Kendi örneklerinizi https://kodla.ceyd-a.com sitesinden girebilir, deneyebilir ve yayınlayabilirsiniz.

İlk kurulum

Philips Hue ampul ayarlarını yap dediğimizde aşağıdaki kurgu devreye girecektir. Sizin için hem Bridge IP adresini hem de kullanıcı bilginizi tespit edecek, bu bilgileri $staHueBridgeIp ve $staHueUserName değişkenlerinde sonraki sohbetler için aklında tutacaktır.

İlk kez Philips hue ampul ayarlarını yap dediğinizde sizden Link butonuna basmanızı isteyecektir. Bu işlem sizin işlemin güvenliğini doğrulamak içindir. Butona bastıktan sonra CEYD-A ekranında görünen Butona Bastım butonuna da basmanız gerekmektedir. İleride, cihazın cep telefonunu ile bağlantısı koptuğunda bu işlemi tekrar yapmanız gerekebilir.

Kurulum için cihazın üzerindeki Link Butonuna basınız.

Akıllı ampul ile sadece beyaz değil 16 milyon renk skalasında ışık alabilirsiniz.

Kurguları oluşturduktan sonra görseldeki cümleleri deneyebilirsiniz.

Işıkları açalım

İlk kurulum kurgusunu çalıştırdıktan sonra staHueBridgeIP ve staHueUsername değişkenlerinin içi dolmaktadır. Artık yeni kurgularda bu değerleri kullanabiliriz. Bridge cihazına tanımlı ilk ışığı açması için aşağıdaki gibi bir kurgu yazabiliriz. Artık ışıkları aç dediğimizde akıllı ampul yanacaktır.

Işıkları kapatalım

Benzer şekilde on parametresini false yaparak ışıkları kapatacak kurguyu yazabiliriz.

Odamızı renklendirelim

Görüldüğü gibi, ilk ayar kurgusunu hazırladıktan sonra yeni kurgularını oluşturulması en fazla birkaç satır kod olarak karşımıza çıkıyor. Aşağıda ampulün sarı renkte yanması için hazırlanmış kurgu bulunmaktadır.

Şimdi ampulü yeşil yapalım

Anlaşılacağı üzere sat, bri ve hue değerlerini değiştirerek istediğimiz renkleri oluşturabiliyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.