Kendi Asistanını Sıfırdan Kendin Yap

CEYD-A geliştirilebilir bir yapıda olduğu için onu sıfırlamış gibi cevap vereceği tüm cümleleri kişiselleştirmek mümkün. Başka deyişle siz ne derseniz onu tek bir kurguya yönlendirebilir ve kendi kurgunuzda söyleneni dilediğiniz gibi yorumlatabilirsiniz. Bu sabit cümleler de olabilir, kendi NLP sunucunuz da olabilir veya kurgu içinde yorumlayan kod geliştirebilirsiniz.

CEYD-A, varsayılan olarak, söylediğiniz cümleleri yine geliştirebileceğiniz ve ezebileceğiniz yüz binlerce kurgu arasında değerlendirir. Kurgular öncelik değerlerine ve yapıya uygunluğuna göre devreye girer. Kurgular modüler ve çağrılabilir yapıda olduğu için ana çatı zaman içinde çok daha zenginleşmektedir.

Ancak bu yazıda bahsedeceğim özellik ise söylediğiniz cümlelerin sadece tek bir kurguya yönlenmesi. Siz bu kurguyu, söylediğiniz cümleyi parametre olarak alarak kendi sunucunuza yönlendirebilir ve tamamen kişileştirilmiş bir yapı da sağlayabilirsiniz. Veya kurguyu dilediğiniz gibi ihtiyacınıza göre geliştirebilirsiniz.

 

Yapmanız gereken sadece staCustomResultsOn değişkenini 1 yapmak ve yeni bir oncommandfound kurgusu geliştirmek. Artık tüm söylenenler bu kurguya yönlenecektir. Aşağıda basit bir örnek bulunmaktadır. 102 değeri öncelik katsayısıdır ve 100 değerinden fazla tercih edilmelidir. Çünkü kurgu havuzunda 100 değerinde aynı isimde varsayılan bir kurgu daha vardır. 100 ve üzerindeki katsayılarda orijinal olanı kendiniz için ezmiş olacaksınız.
Dilerseniz cevap bölümünde söylenen {PAR2} değerini kendi sunucunuza gönderip oradan gelen cevabı CEYD-A ya da söyletebilirsiniz.


Olayın daha da detayına girmek isteyenler için yukarıdaki örnekte kullanılan aşağıdaki kurguları da paylaşıyorum. Bu aşağıdaki kurgular ortak havuzda bulundukları için tekrar geliştirme ihtiyacı yoktur. Sadece işleyişin nasıl olduğu hakkında size fikir verecektir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.