Müzik Dinlerken Geçişlerde Şarkı İsimlerini Size Söylesin

Bu yararlı özellik yürüyüş yaparken veya sürüş esnasında müzik dinleyenlerin vazgeçilmezi olacağı kesin. Ayrıca, CEYD-A geliştirilebilir bir ortam sunduğu için kişiselleştirilebilir.

CEYD-A’nın bu teknolojik özelliklerinden faydalanmak için geliştirici olmanız gerekmiyor. Varsayılan olarak bu özellikler size sunulacaktır. Bu durumda size varsayılan olarak şarkıcı ismi ve şarkının ismini söyler. Bunun için önce aşağıdaki ayarların yapılması yeterlidir. Bildirim Ayarlarından Bildirileri Oku seçilmeli ve Spotify seçeneği aktive edilmelidir. Dilerseniz Spotify Şarkı Dilini değiştirerek İngilizce şarkıların İngilizce olarak isminin söylenmesini sağlayabilirsiniz.

Geliştiriciler için

× Kendi komut kurgularınızı CEYD dili desteği ile kod yazarak veya sürükle-bırak-yap-boz şeklinde kod yazmadan blok tasarımı oluşturarak geliştirebilirsiniz.

CEYD-A, kurgu komutları gibi olayları da desteklemektedir. onnotificationmessage isminde yeni bir kurgu eklediğimizde, aynı isimdeki varsayılan olayı ezer ve yazmış olduğumuz bu yeni kurguyu çalıştırır. Aşağıda, bildirim gönderen herhangi bir uygulama olduğunda, tetiklenen bu yeni olay bulunmakta. PAR1 Uygulama ismi, PAR2 Gönderen veya başlık bilgisi PAR3 ise detay bilgi veya içeriği belirtmektedir. Eğer PAR1 değeri Spotify ise, başka deyişle tetikleyen uygulama ismi Spotify ise, PAR3 de bulunan şarkı ismi;şarkıcı ismini diziye, oradan da song ve singer değişkenlerine aktararak belli bir formatta söyler. Cümlenin sonunda bu şarkının hangi yılda yayınlandığını internetten araştırır ve ekler. {!RET {!GET singer!} {!GET song!} hangi yıl çıktı!} ifadesi bu işlemi göstermektedir. Örneğin size şu şekilde bir bilgi vermesi olasıdır.

The singer is Duran Duran. The song is Notorious. Here is Duran Duran, from 1986

2.Örnek

İlk örneğe benzer bir örnek yapalım. Amaç en çok dinlediğimiz şarkıcıları CEYD-A’nın bize söylemesi olacak. Farklı olarak son satırlarda myfavoritesingers isimli bir diziye şarkıcı anahtarı ile ulaşıp içeriğini 1 arttıralım. Bu şekilde her şarkı geçişinde onnotificationmessage otomatik olarak çalışacağı için, şarkıcı kim ise dizinin ilgili satırının değeri sayaç görevi görecek ve 1 artacaktır.

CEYD-A’ya en çok dinlediğim şarkıcılar kim diye sorduğunuzda aşağıdaki ekrana benzer bir sonuçla karşılacaksınız. Bunun için aşağıdaki örnek kodu devreye almanız yeterlidir.

myfavoritesingers dizisi şarkıcı sayaçlarını aynı cihaz içinde global olarak tutmaktadır. Bu dizinin içindeki satırları value içinde tutulan sayaç verisine göre cmdsortarraynumeric ile sıralayabiliriz. Bu komuttaki true parametresi sıralamanın tersten olacağını belirtmektedir. FOREACH döngüsü ile sıralanmış dizi içindeki key, value çiftlerini geziyoruz. key içeriğinde şarkıcı ismi, value içerinde de sayaç bilgisi bulunmaktadır. {!RET {!GET $key!} şarkıcı grup çok küçük resmini göster!} ile key ile gösterilen şarkıcının internetten resmini buldurup gösteriyoruz. Bilgileri HTML tablo yapısında ekrana yazdırıyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.