CEYD-A Araştırsın Sonra Hatırlatsın..

Asistanlarda bulunan genel hatırlatma mantığı, sizin belirlediğiniz bir saatte, belirlediğiniz bir uyarıyı size hatırlatmasıdır. Yani, hem saati hem de uyarıyı siz belirlersiniz ve asistana kalan görev ise, bunu yerine getirmektir.

CEYD-A bunun bir üstüne çıkarak artık uyaracağı saati kendisi araştırıp buluyor ve o saaatte uyarıyor. Buna bir örnek verelim:

Diyelim namaz saatlerinde hatırlatma yapmak istiyorsunuz. Namaz saatlerini her gün bulunduğunuz yer için CEYD-A araştırıp bulsun ve o saatte size hatırlatma yapsın.

Bunu birlikte yapalım. Eğer kod yazmak istemiyorsanız üzülmeyin, tüm güncel CEYD-A lara bu komutlar yayınlandı. 

Önce o günün istenilen namaz vaktini ceyd-a size hatırlatsın

Aşağıdaki komut ile size sabah namazı hatırlat, öğle namazı hatırlat vb. dediğinizde CEYD-A istediğiniz vakit bilgisini o gün için araştıracak, $saat değişkenine namazın vaktini atayacak ve hatırlatmayı bulduğu vakit için yapacaktır.

SORU ŞABLONU:.*(sabah|öğle|ikindi|akşam|yatsı) namaz.*
SORU KELİMELERİ:namazı hatırlat%,16|
CEVAP ŞABLONU:

 


 

 

Yukarıdaki komutu her defasında önceden söylemeniz gerekecektir. Yani o günün akşam namazını hatırlatmasını istiyorsanız, o gün önceden akşam namazı hatırlat demeniz gerekecektir. Çünkü yukarıdaki yapıda sadece bir kez hatırlatma mümkündür.

Peki hatırlatmanın takibini nasıl yapacağız ? LİSTELE demeniz yeterlidir. Ya da yandaki menüden Listeler i seçiniz. Aşağıdakine benzer bir ekranda tüm notlar, yerler, hatırlatmalar, tuttuğunuz takımın maçları , doğum günleri ve dahası anlayacağınız ajandanız ekrana gelecektir.

 

 

 

Bunu biraz daha ilerletip, aşağıdaki gibi ek bir komut yapalım.

Siz namazları hatırlat dediğinizde ise 1440 dakikada bir (24 saat), aşağıdaki ifade çalıştırılacaktır. Yani yukarıdaki bir kez çalışan hatırlatma her gün yenilenecek ve her gün o gün için tespit ettiği namaz saati ile size hatırlatma yapacaktır.

SORU KELİMELERİ:namazları hatırlat,20|
CEVAP ŞABLONU:

 
Eğer hatırlatmaların tekrar edilmesini iptal etmek istiyorsanız LİSTELE dediğinizde ZAMANLAYICI tipinde satırı silmeniz yeterlidir. Eğer listenizdeki kayıt sayısı çok fazla ise içinde geçen kelime ile de (KRİTER) LİSTELE de diyebilirsiniz. Örnek namaz listele gibi.


Not: CEYD-A 5.5.9 GA tam sürümde bu özellik devreye girmiştir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.