CEYD-A’yı Uzaktan Kontrol Etmek

28.08.2018 tarihinde yayınlanan yeni sürümde CEYD-A’ya socket bağlantısı ile uzaktaki bir makineden ulaşıp üzerinde işlem yaptırmak mümkün.
Görselde aynı ağ üzerinde bulunan Windows tabanlı makineden socket bağlantısı ile 192.168 .1. 23 ip adresinde bulunan ve 9006 portunda dinlemeye geçen CEYD-A’ya hava kaç derece komutu gönderiliyor ve CEYD-A bu isteğe cevap veriyor

Bir video ile bu özelliğin anlatımını pekiştirelim. Aşağıdaki videoda benzer şekilde sizin de nasıl bağlantı kurabileceğiniz ve mobil cihazınızdaki CEYD-A’ya nasıl işlem yaptırabileceğiniz gösteriliyor. Android tabanlı olan CEYD-A cihaz üzerinde çalıştığı için işler kolaylaşıyor.
Kendi ağınız üzerindeki (örneğin ev içindeki) modeme hem Windows tabanlı makinenizden , hem de Android cihazınızdan WIFI ile bağlantı kurduğunuzda aynı ağ üzerinde makineleri buluşturmuş oluyorsunuz.

Meraklıları için CEYD kodlarını da paylaşayım. Bu komutlar şu anda havuzda onaylandığı için tüm CEYD-A’lar için geçerlidir. Tekrar yazmanıza gerek yok ancak benzer kendi komutlarınızı yazabilmeniz için yararlı olabileceğini düşünüyorum. Komut ekleme sayfası: https://kodla.ceyd-a.com

 

Farklı makineden Python ile CEYD-A’ya direktif verme kodu da aşağıdadır. Hava durumu komutunu mobil cihazdaki CEYD-A’ya göndermektedir. Cevap cihaz üzerinde işlenip görüntülenmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.