Bildirimleri Programlama

CEYD-A, kendi dili CEYD sayesinde yeni nesil geliştirme imkanı sunuyor. Olay (Event) odaklı programlama imkanı olan CEYD diline son sürümde onnotificationreceived olay komutu eklendi. Bu komutu https://kodla.ceyd-a.com sayfasından kendi hesabınıza eklediğinizde CEYD-A’dan aldığınız sesli bildirimleri dilediğiniz gibi kodlayıp düzenleyebiliyorsunuz. Eğer bu komutu eklemezseniz bildirimler CEYD-A’nın varsayılan formatında size geliyor. Basit bir örnek vereyim. Aşağıdaki kod ile Whatsapp uygulamasından gelen mesaj başlığı, desktop uygulaması olan Whatsapp Web ise size Notebooktan Whatsapp açıldı mesajını söylüyor. Eğer Hangouts mesajı ise ve gönderen kişi Cenker ise saatin kaç olduğuna göre size Merhaba veya İyi akşamlar deyip şu ana kadar kaç mesaj attığınızı ve son mesajın içeriğini söylüyor. Eğer başka bir kişiden Hangouts mesajları almışsanız değişik şablonlarda gelen mesajı size sesli okuyor.

Gelelim şablondaki onnotificationreceived parametrelerine: İlk parametre olan {BAŞ} otomatik olarak bildirim uygulaması ile doluyor. Örneğin Whatsapp, Twitter, Facebook, Mesajlar gibi. İkinci parametre olan {HER} mesajın kimden geldiği bilgisi ile doluyor. Parametrelerde mesajın içeriği yok ancak cevap içinde {MESSAGE} parametresini kullandığınızda bu alan otomatik gelen mesajın içeriği ile doluyor. Böylece gelen mesajı da kodlayıp analiz edip CEYD-A tarafından yorumlanabilmesine imkan tanıyabiliyorsunuz.

Son olarak, kodların sunucu üzerinde yazılıp cihaza indirilmesine rağmen, işlenecek kişisel içeriklerin ve işlemi yapacak kodların tamamen cihaz üzerinde çalışması kişisel verileri koruma adına çok büyük bir avantaj sağladığını ve güvenli bir ortam oluşturduğunu belirtmekte yarar var.

Olay bazlı komutlar ile ilgili aşağıda bulunan önceki yazıları incelemenizi tavsiye ederim.

Komut veya Event (Olay) Tanımlama

Olaya Bağlı Komutlar

CEYD-A ile Olaylara Komut Atama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.